Skip to content

Chceli vyhovieť zlodejom, podvodníkom a tunelárom – neuspeli

K snahe súčasnej vládnej koalície výrazne znížiť tresty a premlčacie lehoty za ekonomické trestné činy a činy spojené s tunelovaním finančných prostriedkov pochádzajúcich z EÚ, súčasná vládna koalícia prestrelila.

V prípade rozkrádania a tunelovania verejných peňazí slovenských daňových poplatníkov jedincami a skupinami zvyknutými fungovať a parazitovať na peniazoch zarobených našimi občanmi si žiaľ môžeme znížiť trestné sadzby a premlčacie lehoty viacmenej ako chceme, možno len podľa vlastnej blbosti, alebo testu čo ešte občan dovolí, no v prípade finančných prostriedkov daňových popolatníkov ostatných krajín EÚ, ktoré nám dávajú, aby nás vytiahli z následkov 40-ročného budovania socializmu a bačovania podľa hesla „kto neokráda štát, okráda rodinu“, sa musíme v trestaní prispôsobiť požiadavkám EÚ.

Aspoň niečo. Po určitých zjavných nezmysloch presadzovaných EÚ toto považujem za výborný krok a jasný signál pre nielen vládu, ale aj občanov hovoriaci o hodnotovom ukotvení EÚ a pohľady na právo a spravodlivosť.

Asi je na čase, aby ľudia pochopili, že tunelári a zlodeji zvyknutí politické funkcie využívať pre biznis a vlastné pôžitky, nie na napĺňanie verejného záujmu, nemajú v politike a to nielen vrcholovej, ale aj komunálnej čo robiť.